2013. október 22., kedd

Nemzetközi könyvjelzőcsere

Az IASL évek óta szervez az Iskolai Könyvtárak Nemzetközi Hónapja alkalmából nemzetközi könyvjelzőcsere-programot.Iskolánkból az elkészült könyvjelzők Portugáliába, Braganca város egyik iskolájába kerülnek. Az iskola honlapja itt tekinthető meg: http://www.eb23-pauloquintela.edu.pt
Izgatottan várjuk, hogy mi is megkapjuk az ő könyvjelzőiket és elkezdődhessen a levelezés! Itt láthatóak az elkészített és kiválasztott alkotások.



2013. október 2., szerda

Október - az iskolai könyvtárak nemzetközi hónapja



 Az IASL évek óta szervez az Iskolai Könyvtárak Nemzetközi Hónapja alkalmából nemzetközi könyvjelzőcsere-programot.Mi először veszünk idén ebben részt.
A projekt lényege, hogy a jelentkező iskolai könyvtárakat a nemzetközi szervezők összesorsolják. A diákok által készített egyedi könyvjelzőket a kisorsolt iskolának kell elküldeni még október elején, hogy a megajándékozandó diákok még az Iskolai Könyvtárak Nemzetközi Hónapjában megkaphassák.
A könyvjelzőket úgy érdemes készíteni, hogy a készítő neve, e-mailje is rajta legyen, hogy a diákok felvehessék egymással a kapcsolatot. Korábbi években azt is ajánlották, hogy a könyvjelző a tanulók kedvenc könyvéről készüljön, így annak szerzője és címe is szerepeljen rajta.